Innsamlingsaksjonen går sin gang – nå med video

Jeg samler inn penger til Lungekreftforeningen for å sette lungekreft på kartet. Lungekreft er den tredje mest vanlige kreftformen. Forskning på lungekreft er underfinansiert i forhold til antall tilfeller og dødsfall. Det er det mulig å gjøre noe med.

 

I dag blir det ingen innsamlingsstatistikk, men som plaster på såret, deler jeg gratis ut en video. Samtidig oppfordrer jeg til å donere og dele.

 

 

www.lungekreftforeningen.no

Jeg går for norsk rekord!

Ja, det gjør jeg! Dersom mine detektiv-skills holder stand, så er norsk rekord på 10 timer og 46 minutter, satt av Jarle Trå i 2009.

 

Jeg går for under 10 timer. Ja, du leste riktig, for det har jeg faen meg tenkt å klare!

 

  • Opp og ned Kilimanjaro på under 10 timer.

 

Og nå skal jeg fortelle dere litt om hvorfor jeg kommer til å klare det.

 

Løypa er på 42 kilometer. Det er et maraton, det. 21 kilometer opp, 21 kilometer ned.

  • I Equador løp jeg 5 kilometer nedover, fra 4700 meter til 4000 meter på 31 minutter, med en negativ stigningsprosent på -14%. Det er 9,5 km/t.

Jeg skal løpe 21 kilometer nedover, fra 5895 meter til 1700 meter. Den negative stigningsprosenten er på -20%. 21 kilometer skal jeg klare på 7 km/t. Det er nøyaktig 3 timer.

Så var det oppover da. Like mange kilometer som nedover. For å klare målet på 10 timer, må jeg gjøre 21 kilometer på 7 timer. Det er 3 km/t. Det høres lite ut, sier du. Men ta å prøv deg på 20% stigning, så skal du se hvor fort det går. Også puster du gjennom nesen. Norsk rekord oppover er for øvrig på 7 timer og 19 minutter.

 

Også bare en ting helt til slutt. Karl Egloff har verdensrekorden, som er på 6 timer og 42 minutter. Turen opp tok bare 4 timer og 56 minutter. I Quito var jeg 4 minutter bak Karl Egloff – 9,8 kilometer – opp og ned –  700 høydemeter – fra 4000 m til 4700 m.

Opp og ned Ruco

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Link til ledertavla: https://www.strava.com/segments/15059811?filter=overall

 

Og til slutt link til innsamlingsaksjonen for Lungekreftforeningen:

https://www.facebook.com/donate/868360433565441/

Hvor godt trent er jeg?

Jeg skal altså løpe opp og ned Kilimanjaro på under ett døgn, så… Er det noe jeg vil klare? Er jeg godt nok trent?

 

Ja, hvor godt trent er jeg? Er jeg i det hele tatt godt trent? Hvem sitter, eller står og bestemmer det? Hva er definisjon på å være godt trent?

 

Hvis noen diskuterer hvor godt trent vi er, så er det ikke til å unngå at spørsmål om hvor fort du løper kommer opp:

 

-Så, hva løper du 10 kilometer på?

 

Det er ofte hvor fort du løper eller hvor mye du trener som gir svaret på hvor godt trent du er. Så, hvordan står det egentlig til med meg? Har treningen min gitt resultater? Jeg har ett enkelt svar på det.

 

Ja!

 

Jeg har faktisk aldri trent så gjennomført og kontinuerlig som nå. Jeg har alltid trent kontinuerlig, men aldri så gjennomført som dette. Jeg har aldri hatt klare mål med treningen min. Det har alltid bare handlet om å bli bedre. Det er et mål som i grunnen kan by på en del trøbbel over tid. Jeg erfarte at det var vanskelig å holde den effektive treningen oppe. Jeg hadde ingen som fortalte meg hvordan det skulle gjøres. Det ble bare trening basert på følelse. Jeg har ikke blitt dårlig trent av det, men på et gitt punkt stoppet fremgangen opp. Det har det derimot ikke gjort nå.

 

For å gi dere en liten pekepinn på hvordan det står til med min form, så skal jeg dele litt treningsstatistikk, for jeg har ingen konkurranser å vise til. Men ikke forvent det helt store, altså!

  • PS: Min styrke er ikke fart, men seighet. Med andre ord kan jeg komme til toppen av Kilimanjaro før deg, selv om du løper 10 km raskere enn meg.

 

Dette er en intervall på 5×5. Jeg løper 5 minutter 5 ganger. Pause på 2 minutter mellom dragene. Jeg holder en gitt fart i 2 minutter, deretter øker jeg farten som jeg skal holde i 2 nye minutter. Til slutt øker jeg farten en siste gang, som jeg skal holde i 1 minutt.

 

November 2018

Drag x: (% stigning) 2 minutter – 2 minutter – 1 minutt – pulssone

Drag 1: (1%)13,0 km/t – 13,5 km/t – 14,0 km/t z3
Drag 2: (2%)12,5 km/t – 13,0 km/t – 12,5 km/t z3
Drag 3: (1%)13,0 km/t – 13,5 km/t – 14,0 km/t z3
Drag 4: (2%)13,0 km/t – 13,5 km/t – 14,0 km/t z4
Drag 5: (1%)13,0 km/t – 13,5 km/t – 14,0 km/t z3

Sone 3 er terskelfart. Altså en fart du skal klare å holde i ca. én time. I realiteten er det ikke slik. Men dette er farten jeg burde klare å holde hvis jeg skal løpe konkurranse på 10 km. Sone 4 er en fart du ikke skal klare å holde lenge. Her er du over terskel. Det skal gjøre vondt. Du har ikke lyst å prate, men skulle du finne på å prate, så er det i veldig korte ord.

 

Det har gått ett år, og farten er som følger:
NB: merk at jeg på drag 4 nå løper med 10% stigning. I tillegg er drag 3 også i sone 4.

November 2019

Drag 1: (1%)15,0 km/t – 15,5 km/t – 16,0 km/t z3
Drag 2: (2%)14,5 km/t – 15,0 km/t – 15,5 km/t z3
Drag 3: (1%)16,5 km/t – 17,0 km/t – 17,5 km/t z4
Drag 4: (10%)11,0 km/t – 11,5 km/t – 12,0 km/t z4
Drag 5: (1%)15,0 km/t – 15,5 km/t – 16,0 km/t z3

 

Med denne farten på intervall, skal det være mulig å løpe 10 kilometer på under 40 minutter. Kanskje til og med rett under 39 minutter. Det hadde i hvert fall vært målet om jeg hadde stilt til start.

 

Jeg har også gjennomført en test. 15-15. Det betyr 15 minutter med 15% stigning på tredemølla. Full pinne. Alt du klarer.

  • Rekorden min er 2,34 kilometer. Det betyr en snittfart på 9,36 km/t.

Hva er din?

Etter 15 minutter er jeg helt knust. Det er slik at jeg nå gruer meg til neste test, for det gjør sabla vondt!

 

Testen hadde jeg ikke klart å gjennomføre uten motiverende ord fra Kent Raymond!

 

Støtt gjerne innsamlingsaksjonen min til støtte for Lungekreftforeningen:

https://www.facebook.com/donate/868360433565441/3212222218805849/

Innsamlingsaksjonen er godt i gang – du kan også få være med

Jeg støtter altså Lungekreftforeningen ( www.lungekreftforeningen.no ) i kampen mot lungekreft. Du finner innsamlingsaksjonen her:

https://www.facebook.com/donate/868360433565441/2354975818146278/

Du kan leser mer om hvorfor her:

Jeg samler inn penger til Lungekreftforeningen

Det kommer stadig inn nye beløp

 

Først av alt. (eller, for det andre) Tusen hjertelig takk til alle dere som har donert, invitert og delt innsamlingsaksjonen. Veldig, veldig takknemlig! Jeg ser at jeg kan takke alle som donerer, og det gjør jeg gjennom et hjerte. Jeg skulle gjerne lagt inn en kommentar også, men enn så lenge (eksamenstid og greier), så blir det med et hjerte. Håper likevel dere vet at jeg er svært takknemlig for alle beløp som kommer inn. Jeg kjenner også det kribler ekstra i magen når urunde tall korrigeres til runde tall. Dette skjer gjerne når det doneres et beløp i utenlandsk valuta. En oppmerksom giver må altså korrigere dette ved å donere et urundt tall. Altså, det er jo ikke nødvendig, men det gir litt ro med et behagelig tall.

 

Pengeinnsamlingen har vart i én uke, og allerede nå har det kommet in 19 250 kr. Beløpet kan være større da det har kommet inn beløp fra Vipps og kontooverføring. Dette er beløp jeg får tilgang til (én gang i måneden) når regnskapsfører til Lungekreftforeningen sender over rapport. Litt statistikk må vi unne oss. Enig?:

 

81 personer har donert. Beløpet er 19 250 kr. Det gjennomsnittlige beløpet hver person har gitt, er 237,64 kr. Det er faktisk mer enn jeg hadde trodd. Jeg hadde trodd beløpet ville være mellom 150 og 200. Så nok en gang, tusen takk!

 

90 personer har delt innsamlingsaksjonen. Så, per delte innlegg er det altså 0,9 givere. Tenk hvor mange personer som faktisk ser innsamlingsaksjonen for hver deling? Hvis dette skal fortsette på samme måte hele veien, så må 4675 personer dele innsamlingsaksjonen (gitt at gjennomsnittet fortsatt er 237,65 kr).

 

1000 person er invitert til å støtte innsamlingsaksjonen. Av alle inviterte har 8,1% støtte innsamlingsaksjonen. Nå er ikke dette tallet helt reelt. Det er nok noen som har støttet uten invitasjon. Dersom dette skal fortsette, må 51951 person bli invitert. Dette klarer vi, sant? Hvis mine mattekunnskaper fungerer, så holder det at 129 personer med et gjennomsnitt på 400 venner, inviterer vennene sine. Gitt at det ikke er noen felles venner her, for da ryker denne teorien. Statistisk sett skal tilstrekkelig personer bli invitert til at det er nok givere der.

 

Kun 0,03% av alle personer over 18 år på Facebook er invitert, så her har vi mye å gå på, dere.

 

Jeg vet om én person som er veldig glad i statistikk og tall. Jeg skal ikke nevne navn, men du oppdaterer i hvert fall hver søndag (okei, nesten hver søndag). Så hvis du leser, så kan du kontrollere tallene mine.

Dette har ingen før gjort for Lungekreftforeningen

Nå starter endelig innsamlingen. Innsamling har mange gjort, men ingen har kombinert det med å løpe opp og ned Kilimanjaro på under ett døgn. Det gjør nemlig jeg. Men hvorfor i huleste må jeg løpe for kreftsaken? Ja, så var det nå dette igjen da. Det har vært diskutert flere ganger, og mange forstår ikke hvorfor jeg absolutt må løpe for en sak.

Min aller største drøm, relatert til dette prosjektet, er å komme i medias gullgruve. På riksdekkende TV. På den måten vil jeg nå ut til så utrolig mange flere enn hva jeg får til nå. I forkant av store innsamlingsaksjoner, som krafttak mot kreft, er det ofte en del reklamevirksomhet i forkant. I tillegg ringer bøssbærere på døra, og spør om støtte. Min reklame for prosjektet er “Opp og ned Kilimanjaro på under ett døgn”. Det skulle jo liksom slå an. Det skulle jo ta helt av.

“I helvete, skal han opp og ned Afrikas høyeste fjell på under 24 timer?! Han må vi følge. Dette blir kult”.

Noe sånt hadde jeg håpet på. Fra enda flere enn det jeg har. Men jeg har innsett at det ikke var så enkelt. Det var jo løpeturen som skulle være magneten til innsamlingsaksjonen. Men jeg gir ikke opp. Nå starter innsamlingsaksjonen, og da går vi inn i en ny fase. Ny mulighet for å nå ut til folk.

Enn om jeg hadde løpt hjemmefra til Afrika? Lurer på om det hadde slått an?

Du kan støtte direkte via innsamlingsaksjonen på Facebook, men du kan også støtte vi Vipps og konto (Lungekreftforeningen sin: www.lungekreftforeningen.no ). Dersom du velger Vipps eller konto, er det veldig viktig at du merker den med “mintopp”. Dette for at vi skal vite at pengene går til mitt prosjekt.

Facebook: https://www.facebook.com/donate/868360433565441/

Vipps: 523205

Konto: 1202.31.61298

Ingen kan hjelpe alle, men alle kan hjelpe én. Og hjelp kan være så mye. Det kan være bidrag i form av penger, framsnakke innsamlingsaksjonen og prosjektet mitt, samt dele innsamlingsaksjonen. Dersom du ikke har mulighet til å bidra med penger, håper jeg du har mulighet til å dele. Da når jeg ut til mange flere. Og mange flere betyr at det er større sjanse for å nå målet på 1 million kroner.

Dersom alle som gir, gir 150kr, holder det med 6666 personer. Det er kun 9% av befolkningen i Tromsø. Det er ikke mange det. 9% av Norges befolkning er 477000. Dersom 9% av befolkingen i Norge gir 150kr, blir den totale summen over 71 millioner kroner! Hvis 1% gir, blir det 8 millioner kroner. Det er ikke mer som skal til. Tenk om vi klarer det. Tenk så kult!

Takk for din støtte!