Oppdatering

I Andersdalen, på kujaging.

Akkurat nå føler jeg et press. Dersom jeg ikke blogger, slettes bloggen. Ikke av meg, men av blogg.no. Det hjelper ikke at det står mye bra her, for oppdateres den ikke må den bort. Jeg ser på dette som en spark i baken. Det har jo alltid vært meningen å blogge for å holde interessenter oppdatert, men viktig å prioritere…

Høsten 2020 og vinteren 2020/2021 gikk jeg mye i motbakke. Jeg tok med meg et dekk og dro det etter meg. God trening. Det merket jeg spesielt sommeren 2021. Det var relativt lett å trene i motbakker. Det var riktig nok tungt, men det var ikke et slit. Høst 2021 og vinteren 2021/2022 brukte jeg mye tid på mølle. Flatt og noe stigning. Det merker jeg nå. Motbakketrening er tungt. Lårene svir og jeg tror det er noe galt. Fordelen er at jeg har bedre fart på flata.

Sommeren 2022 satt jeg ny rekord på 5km på 18:45. Det etter rundt 30 minutter kupert oppvarming. Hadde ikke engang planlagt å løpe 5km. Jeg tror jeg kunne løpt enda raskere den dagen, så sommeren 2022 var jeg nok god for rundt 18:30. Noen uker senere tråkket jeg over – nok en gang. Det satt en stopper for kontinuitet i treningen. Jeg mistet mye verdifull trening. Heldigvis er jeg nå tilbake, nesten helt skadefri.

Jeg synes det er vanskelig å sette seg mål, for jeg er usikker på hva jeg vil. Kilimanjaro 2.0 står selvsagt høyest, men når det blir er ikke sikkert. Det må passe med både familie og at en vennegjeng drar ned sammen for å gå på tur. Kortsiktige mål er jeg ikke så god på, men jeg har lyst å løpe 5km på under 18 minutter. Det er ikke mål jeg jobber bevisst mot, men tar det som en bonus. Det viktigste nå er å kunne løpe minst 21km på asfalt uten å få plager med hofta. Akkurat nå holder det stort sett med 8-9km før det blir plagsomt.

Fra Bruelva, rett over Solligården.

Nå som jeg har familie, og jobber turnus er det ikke kjempelett å få til godt med trening, så mye av treningen blir til og fra jobb. Jeg benytter turnusfridager og andre fridager til å få inn lengre økter og kvalitetsøkter. Målet er to intervaller i uka og to løpeøkter flatt. Resten blir rolige turer i fjellet, mølle og sykling (både vanlige og elsykkel), og totalt 6 timer. Dette skal være nok trening for å øke kapasiteten. Hvor grensen går for at treningen glir over i kun vedlikehold, er jeg usikker på, men noe mindre enn 3 timer blir for liten for min del.

I mitt neste innlegg skal jeg kverke noen myter om elsykkel.