Halvmaraton i Meråker

Meråker der borte. Tre av fjellene der borte skal jeg over

 

Med en akilles på randen av pensjonering skal jeg altså legge ut på en 21 km lang tur i fjellet. Jeg har gått én uke uten plager, og testløpet var oppløftende. Derfor tar Haugsnes og jeg sjansen på at dette skal gå bra. Og det gikk også fint. Løpet var dessverre på kun litt over 19 km, så her ble jeg snytt for 1,5 km. Makan! Høydemetrene var heller ikke spesielt imponerende, men det var tross alt nesten 1000 meter, fordelt på 3 fjelltopper. Tiden min ble 2 timer og 7 minutter. Endelig tid er ikke klar, heller ikke plassering. Alt blir gjort manuelt.

 

Løpet er egentlig veldig eksotisk. Fra bygda, ved E14, blir du sendt med buss til et vann som heter Fjergen. Her blir du transportert med båt til Angeltjønnhytta. Fy søren det var kaldt. Måtte legge en redningsvest over den bare huden. Var jo iskaldt. Den andre mannen i båten var barsk. Han skulle ikke varme seg! Ved Angeltjønnhytta starter halvmaraton. Ute i ødemarka. Jeg hiver av meg vindjakka, selv om jeg fryser. Halvmaraton starter ikke som en fellessstart, men puljestart hvert 10. minutt. Litt som flytoget… Veldig greit. Jeg starter 15 min etter båten legger til land. Starten er brutal! Underlaget er mykt, for det meste myr. Det suger krefter. Fire stykker stikker fra meg helt fra starten. Skikkelig usosialt. Jeg tar igjen to. Så stikker jeg fra. Siden det var puljestart, og min pulje var en av de siste, tar jeg igjen flere.

Vi blir sendt over vannet i båt, der starten er

 

Kappkjøring… i kulda. 14 grader. Jeg er ei pingle!

 

Etter 8 km er jeg faktisk ganske kjørt. Men da var også de fleste motbakker unnagjort. Resten av løpet var for det meste nedover, men det gikk i trappetrinn. Litt opp, så ned, så flatt, så opp, så ned, så flatt, osv osv… Jeg kommer i mål med overskudd, så jeg kunne sikkert kjørt hardere, men uten erfaring på langløp, er det vanskelig å beregne hvor hardt. Plutselig møter du veggen. Eller bakken. Pulsdataen min forteller at jeg har ligget høyt i puls. Jeg følte også jeg løp det jeg kunne. Om mulig, kunne jeg sikkert løpt 2-3 minutter raskere. Overskuddet forteller meg nok at jeg snart er klar for lengre løp.

 

Jeg løp ikke i Meråker fordi jeg ønsker en god plassering, men for å teste kroppen. Jeg skal jo tross alt løpe over 40 km i Afrika. Da må jeg i hvert fall være i stand til å klare å løpe 21 km. Jeg må også kunne tåle å være ute i flere timer, ikke bare 2 eller 4.

 

Meråker Mountain Challenge har flere distanser. Ultra (70 km), maraton (42 km), halvmaraton (21 km) og miniton (8 km). Tar jeg ikke feil, har miniton 2 andre distanser også, men litt usikker på distansene. Dette frister definitivt til gjentakelse, men jeg ønsker også løpe Tromsø Skyrace (som gjerne er samme helga). I år deltok kjente personer som Tor Arne Hetland og Magnus Krogh (kombinertløper).

 

Helt avslutningsvis vil jeg bare takke Hallgeir Martin Lundemo (arrangør), Synnøve og Bente som ordnet med overnatting, påmelding og transport.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg